Raoj 'ns

Op ‘nne werme zomeroavendj in 2019 vermaaktje wae -ein paar echte Naerse miense- os in oos stamkefeeke Sjaen. Allemaol ervaring oppe bühne, ein goude hertje väör de vastelaovendj en nog vol mit noewe vastelaovesdruime! Wae zachte taegenein; wae gaon d’r väor! Wae doon mit mit de leedjesaovendj! Zoea gezag, zoea gedaon. Mit knoer väöl zin in het noewe Naerse vastelaovessezoen en mit väöl enthousiasme höbbe wae os gepresenteerdj as Raoj ’ns mit oos nummer Vastelaovesgelök! Wae wonne de publieksprijs en de ieërste pries, krege toffe reaksies op oos leedje, wäördje twieëdje op ’t MLLF en wonne de twieëdje plaats bie de PJP bokaal op 't P&M. Vastelaovesgelök ten top en wae zeen d’r nog lang neet klaor mit!

 

Rempetemp

Rempetemp doet al sinds 2009 mee aan de liedjeskonkoersen in Amstenrade en Oirsbeek.

In 2014 ('Proost') en 2017 ('Ut zal waal') hebben ze de finale van het LVK bereikt, de jaren ertussen de halve finale. Dit jaar is het motto 'Vergaet neet te laeve, vergaet neet te lache'. Vergaet efkes alles, en vuur 'ste 't wits, belaefse vanalles wasse noeijts mier vergits!

Mark Gruythuysen

De 40-jarige levenslustige Mark Gruijthuijsen is een geboren en getogen Rogsteaker zijn ouders hebben hem de vastenaovendj met de paplepel ingegeven. De kinderoptocht gelopen tot zijn 13e jaar, daarna van zijn 15e tot zijn 30e jaar zelf gebouwd en de optocht gelopen met w zoeë esj en angers neet. Zijn Vader, petekindje en Mark zijn zelf allen adjudant geweest van de rogsteakersprins, moeder en zus dansmarietje.
Naast zijn werk is hij ook te vinden in de gezellige Weertse en wijde omgeving kroegjes waar hij spontaan de microfoon pakt en uit volle borst een lied zingt. Het bourgondisch leven en het harde werken is Mark niet vreemd. Vorig jaar is Mark serieus begonnen om aan de liedjes competities mee te doen. En pakt dit serieus aan, de liedjes en de clips zitten allen een gedachten achter.

Patrick Roger

Patrick zingt al ruim 2 decennia lang.
In de lvk finale en meermaals halve finale lvk is hij een graag geziende artiest op vele pleinen en feesten.
o.a. 'Vastelaovend guf vleugels' - 'Gooi die remme los' - 'Miss Vastelaovend' - 'Det kin heller' staan op de nieuwe cd 'Fees mit mich' die in November jl. is verschenen.

Stefan Wolter

"Stefan Wolter, ras-echte Wieërter artiest. Ziet zich zelf niet als zanger, hoewel hij heel graag zingt, maar meer als entertainer.
Afgelopen jaar een denderend succes met "Dit és zoeë schoeën", waar hij het CMC Alaif mee heeft gewonnen en tot de halve finales van het LVK is gekomen.
Dit jaar mag hij ook weer act-de-presence geven tijdens het LVK, met twee liedjes: "Joeksmemênt" en "Soonger os gieët 't neet doeër.

 
Vorig jaar stond hij voor het eerst op het Lindeboom Vastelaoves Pleinfestijn en heeft er dit jaar weer HIEËL VÖL ZIN IN!

Marc & Erwin

Marc & Erwin komme oet 't Midde-Limburgse Sint Odiliënberg en zeen gein onbekende op 't Pleinfestijn in Heijtse. Missjien det geer ze 't beste kènt van de aansjtaekelijke mitzinger 'Half zaat is zunj'. Zie wonne verder 't allereerste MLLF en Cover LVK en zeen ouch gein onbekende tiedes 't LVK. Dit jaor sjtinge zie in de halve finale mit häör nummer "Vastelaoves Superhelde!". Zie kinne neet wachte om in Heijtse veur ein vol plein Vastelaoves Superhelde op te komme traeje die allemaol op 'Sjtap zeen mit vrunj'!

Sjöppe Aos

Wae zeen Sjöppe Aos, 5 jong jonges die verrekes veul van fiëste en tampiëste hoaje! Langs vastelaovendj viere, wille wae 'um oug gaer doorgaeve. Dit joar doon we det mit os nummer 'de Aafwas', det geit ereuver det wae altied zonger bonnen zitte mit vasteloavendj. Den zit d'r mer ein dink op: Wae doon de aaf-was waal! Zo wille wea alles en eederein van det sjieke fiëst in ut zuuje loate geneten!

 

Diva's

Wij zijn de Diva's uit Naer....  Esther Chantal & Els
4 jaar geleden zijn we  Vastelaovendj liedjes gaan zingen. Hebben al vaak op de Bonte Avond en andere gelegenheden in Naer en omstreken gezongen, ook op het Pleinfestijn in Heytse 2 jaar geleden.
Super om hier dit jaar weer te mogen staan !!!
Wij gaan genieten

Tot ziens op het Lindeboom Pleinfestijn !!!
Groetjes van de Diva's oet Naer

 

 

't Graotekoeër

't Graotekoeer is voor het achtste jaar on te road. Vandaag trekken ze met een bus langs een aantal grote pleinen. Ze zijn met 26 mannen en hebben vorig jaar voor het eerst in de LVK finale gestaan. Dit jaar doen ze met ''de letste hoije'' weer een gooi naar een finaleplek.

 

 

 

 

Hoondervel

Deze mannen uit het Leudal timmeren al jaren hard aan de weg. En na een aantal LVK finales was het vorig jaar goed raak met het nummer: ''Groete oet fe fieestent!'' Hiermee werd de eerste plek behaald. Ook dit jaar doen ze met het nummer ''de proostende provincie'' een gooi naar de titel.
Daarnaast zijn de mannen al jaren een vast gezicht op het Lindeboom Vastelaoves Pleinfestijn en zullen ook dit jaar acte de présence geven.

Sjpringlaevend

Sjpringlaevend is een feestduo bestaande uit Dwayne Horbag en Sianne Vissers, dat Gulpen en Neer vertegenwoordigt. Bekend van diverse grote Limburgse podia, zoals het ‘Auw wieverbal’ in Valkenburg (ca. 7.000 bezoekers), ‘Aod op nuj’ in Heerlen (ca. 7.500 bezoekers) ‘De 11e van de 11e’ in Maastricht (meer dan 20.000 bezoekers) en de LVK finale. Verder waren ze o.a. te gast bij de ‘Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale’, de Sjolefestatie in Roermond en ’t Kanón van ’t Balkón in Sittard. Uiteraard heeft Sjpringlaevend in de gehele provincie menige zaal, groot en klein, op de kop gezet.

Sjpringlaevend deed in 2015 namens hun toenmalige gemeenschappelijke school mee aan het Tiener LVK. Daarna besloot het duo samen verder te gaan. Naast een verdere deelname aan het Cover LVK, heeft Sjpringlaevend in 2017 het ‘Parksjtad Leedjes Konkoer’ gewonnen en in datzelfde jaar de tweede plaats bereikt (met slechts 2 punten verschil van de winnaars) in de finale van ‘CMC Alaif’. In 2018 bereikten ze de finale van het LVK, waarin ze als jongste act ooit een verdienstelijke 10e plek wisten te behalen met het lied “Noe of nooit” (ca. 200 inschrijvingen) en werden ze tweede tijdens het ‘Parksjtad Leedjes Konkoer’.

In februari 2018 kondigde de zangeres van Sjpringlaevend aan wegens gezondheidsproblemen en een nieuwe studie tot haar grote spijt te moeten stoppen bij het succesvolle duo. Dwayne startte onder de vleugel van zijn media-bedrijf “Limbo studio’s” een zoektocht naar de nieuwe vrouwelijke helft van Sjpringlaevend met de titel: “Wae weurt Sjpringlaevend” in samenwerking met L11 alaaf. Duizenden Limburgers waren wekenlang in de ban van de talentenjacht met als hoofdprijs de plek als nieuwe vrouwelijke helft van Sjpringlaevend en een optreden op de 11devan de 11de in Maastricht (20.000 toeschouwers). Sianne werd als winnares met open armen ontvangen. Deze spontane en vrolijke meid barst van het enthousiasme en ervaring na 12 jaar lang gezongen te hebben in de meidengroep “Sieke en de Bubs”. Dwayne en Sianne kregen in het jaar 2019 wederom en “hitje” met het nummer “Zoelang ver nog besjtoon”. Hiermee bereikten ze (wederom met slecht twee punten verschil van de winnaar) de tweede plek in de finale van CMC Alaif. Sjpringlaevend maakt zich op, om ook in het seizoen 2019-2020 te gaan knallen! De agenda staat nu al gevuld met meer dan honderd kleine en grote optredens van Zuid tot Noord. Met hun nummer "Doorgoon!" staan ze in de tweede halve finale van het LVK 2020. Sjpringlaevend is er klaar voor!

 

 

 

Ivana

Ivana is een feestbeest in hart en nieren. Naast het feit dat ze zelf graag een feestje viert, weet ze ook elke zaal (groot of klein) om te toveren in een meezing-festijn. In 2018 nam Ivana deel aan het L1 programma "Wae weurt Sjpringlaevend" van producent Limbo Studio's waarin Dwayne Horbag op zoek ging naar een nieuwe zangpartner. Nadat Ivana daar een tweede plek behaalde, kreeg ze een plekje als frontzangeres in de meidengroep "PUUR!". Nadat deze meidengroep in de zomer van 2019 door omstandigheden helaas ter zielen ging, gaf Limbo Studio's haar de kans om solo verder te gaan. Meezingers van Andre-Hazes tot Duitse-schlager werden opgenomen bij Marlstone Music en binnen no time stond haar agenda vol met boekingen. Haar eerste nieuwe eigen single "Laot ut los" viel enorm in de smaak bij het Limburgse publiek. Ivana gaat er komend seizoen een groot feest van maken van Eijsden tot in Mook!

 

 

Fiorenza

Al van Jongs af aan staat Fiorenza op het podium. In 2018 wist de 18-jarige Fiorenza uit Gulpen met haar nummer “Drie daag oet de plaat” (240.000 views op YouTube) de finale van het LVK te bereiken als jongste finaliste ooit! Het lied werd DÉ vastelaovends-hit van dat jaar en vele optredens volgden dan ook. Van feesttenten tot in kleine cafés, het maakt niet uit waar Fiorenza te vinden is, het wordt gegarandeerd een groot feest! Eigen nummers, Duitse en Limburgse covers met ‘n stoer randje, alles is mogelijk! Door haar vernieuwende nummers en haar grote bereik op social media, mocht ze in 2019 de Jo Erens Pries in handen nemen. Deze prijs wordt jaarlijks tijdens de Nacht van 't Limburgs leed in Venlo uitgereikt aan een vernieuwende artiest uit Limburg. In 2020 staat ze met haar liedje "Veer beuke drin!" wederom in de halve finale van het LVK! Fiorenza houdt wel van een feestje en ze is tijdens de vasteloavendsmaanden dan ook op meer dan 100 evenementen en festiviteiten in onze gehele provincie te vinden. Met Fiorenza gaat iedereen "Drie daag oet de plaat"!

 

 

 

Robbie Rhytmo

DJ Robbie Rhytmo staat voor dansbare allround muziek met een ‘s zomerse touch. Hij draait inmiddels al 13 jaar zijn muziek op de meest uiteenlopende feesten in binnen- en buitenland. Zo heeft hij zijn dansbare beats al ten gehore mogen brengen op ruim 600 feesten in Nederland, België, Duitsland en Portugal. Wat ooit in 2007 begon als allround DJ en vrijwilliger bij een jongerencentrum in Heythuysen, ging daarna verder als DJ op de meest uiteenlopende feesten. Van de vaste resident party nights in barren en clubs, tot bruiloften, bedrijfsfeesten, boot party’s, carnaval party’s, verjaardagsfeesten, schuim party’s en club nights. Met zijn positieve energie weet hij er elke keer weer een geslaagde avond van te maken.
Na afgelopen jaar zijn debuut te hebben gemaakt zal Robbie dit jaar wederom voor de muzikale klanken zorgen.

 

 

Ken & Robbie

Ken & Robbie, een carnavalsduo wat in 2020 zijn eerste lustrum viert van het vijf-jarig bestaan. Drievoudig winnaar van het Grubbervorster Leedjes Konkoer, viervoudig halve finalist van het LVK en eenmaal het CMC Alaif gewonnen met het nummer 'Os Moodertaal'. Met een eigen sound wat richting ska, disco met popinvloeden gaat, gaan gegarandeerd de voetjes van de vloer.

 
 

 

 

 

B & J

Deze 2 heren uit Tungelroy treden op onder het motto: ''Met vul lol en flauwe kûl , Kriege wae de minse herstikke dûl....''

Rianne en Mirte

Zit un Naers en un Heitsers maedje biejein en doe kriegs un vastelaovesduo genaamdj Rianne en Mirte. Dees dames zingen vanaaf vastelaovendj 2019 saame en zeen d'r neet viejs van om un fieëstje te bouwe! Ze deeje al mit aan ut MLLF, de leedjesaovendj in Naer en auch ut Heitser vastelaovesleedjes konkoer woeë ze de winst 2 jaor op riej mit nao hoes mochte numme. Met ein deilname aan de halve finale van ut LVK zeen ze klaor veur ein fantastisch seizoen. We love alaaf!

Alaaf Airlines
 
Alaaf Airlines werd in 2010 opgericht en doet sindsdien elk jaar mee aan de liedjesavond / -middag van CV De Dörper Kuus uit Helden.
De piloten en stewardessen schrijven zelf de teksten, componeren de muziek en voeren de liedjes uiteindelijk ook zelf uit. Niet alleen in eigen ‘Dörp’, maar door de hele provincie op zittingen en bij diverse vastelaovesactiviteiten.
Dat het daarom jaarrond vastelaovend is voor Alaaf Airlines is te zien in de L1 documentaire ’t Beste Liedje, waarin (onder andere) de crew van Alaaf Airlines wordt gevolgd in dit proces.
 
Dit jaar werd de Dörper liedjesavond én het P&M Liedjesfestival gewonnen met het liedje ‘Duit Ali ut express?’. Het is het zesde liedje waarmee Alaaf Airlines in de halve finale van het LVK staat. 
Twee keer werd de finale gehaald: in 2012 met ‘Alohalaaf’ en in 2015 met ‘Limburgs paspoort’.
Prins en Aod Prinse Graashook
 
Deze LVK finalist kijkt er naar uit om hun nummer: Wacht neet op later, te komen zingen!

 

 

 

TOP